Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια μέσα από τον σύλλογο του χωριού μας να βελτιώσουμε την επικοινωνία μεταξύ των μελών του και όχι μόνο. Ένα βήμα λόγου, ή καλύτερα ένας χώρος εκφρασης, για όλους τους 'Βελενικιώτες' που δεν βλέπουν το χωριό μας μόνο σαν ένα καλοκαιρινό θέρετρο αλλά ένα κομμάτι ζωής, μας οδήγησε στην ανάγκη να ανταποκριθούμε και να δράσουμε.
             Παρακολουθώντας την σελίδα που διατηρεί στο facebook o  συγχωριανός και φίλος μας Ιωάννης Ευ. Κούτρας με τον τίτλο "elaia fokidas" σκεφτήκαμε πως η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι η καλύτερη λύση. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί ο καθένας από εμάς να επικοινωνήσει απλούστατα, ταχύτατα και επιπλέον με ελάχιστη επιβάρυνση με όποιον θέλει. Συγχωριανοί μας, συγγενείς αλλά και απόγονοι δικών μας ανθρώπων που ζουν σε όλον τον κόσμο, την Αυστραλία, την Βενεζουέλα, τις ΗΠΑ και αλλού, μπορούν να επικοινωνούν , να ενημερώνονται, να ανταλλάσουν απόψεις, να "βρίσκονται"  με τον τρόπο τους στο χωριό.
             Αυτό ήτανε, η κουβέντα και μόνο στην φθινοπωρινή μας συνάντηση ήτανε αρκετή να ταυτιστούμε και να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια. Ανέλαβα την πρωτοβουλία να πάρει "σάρκα και οστά" αυτή η σκέψη. Το αποτέλεσμα είναι η σελίδα που ήδη επισκέπτεσαι.
            
                      Καλή διαμονή στην "ΕΛΑΙΑ ΦΩΚΙΔΟΣ"
...........


                                                           ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΚΟΛΛΗΤΗΡΗΣ
                                                                εκ μέρους του συλλόγου

Οκτώβριος 2009

 

 


Υ.Γ.  :  Επίσης να αναφέρω, ότι δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα χωρίς την υπερπολύτιμη βοήθεια του καλού μου φίλου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗ , που ξόδεψε πολλές ώρες εντελώς δωρεάν για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιώργο σ'ευχαριστούμε